Padel Tennis Regler 2023

Padel er helt sikkert en sport der er kommet for at blive. Bare fra 2020 til 2021 steg antallet af forenings spillere i Danmark med 3306 og der er nu over 10.000 aktive spillere. Vi hjælper dig her med at vise dig hvordan du spiller og hvilke padel tennis regler der gælder. Padel er i rivende udvikling herhjemme i Danmark, det er en sport som flere og flere får øjnene op for og begynder at spille løbende. 

Er du også begyndt at spille padel tennis eller overvejer du at starte til padel tennis? og vil gerne være helt sikker på de gældende padel tennis spilleregler. Så hjælper vi dig her, med et overblik over padel tennis reglerne og de vigtigste ting du skal være opmærksom på, inden du starter med at spille padel eller vil tage dit padel spil til næste niveau.

padel tennis

Hvordan spiller man padel tennis?

Padel tennis kan bedst beskrives som en blanding mellem squash og tennis. Det er en social, og intens sport. Det er super nemt at lærer at spille padel, og personer i alle aldre kan være med.  Du skal have en makker, to padel bat og en padel bold for at komme igang. Man spiller normalt Padel i double, det vil sige to mod to.

Padel tennis er en super sjov sport, hvor det er meget vigtigt at holde hovedet koldt i pressede situationer. Derudover er det vigtigt at have en godt samarbejde med ens makker, da man er meget afhængig af hinanden præstationer. Padel tennis er væsentligt nemmere at spille end almindelig tennis, fordi bolde kan bounce en ekstra gang i modstanderens banehalvdel og du derfor får flere forsøg for at holde bolden i live.

Har det rigtige padel bat betydning for dit spil?

Det er vigtigt at have det rigtige padel bat når du skal igang med padel tennis. De findes i 3 forskellige former som ses herunder. Det runde, dråbeformede og diamantformede. De forskellige former har forskellige egenskaber og passer til forskellige niveauer. Det er derfor vigtigt at du vælge et bat som passer perfekt til både din spillestil og dine egenskaber i padel. Hvis du er i tvivl om hvilke bat du skal vælge kan du læse vores padel bat guide her.

Leder du efter et padel bat til en god pris? Vi har samlet de bedste padel bat tilbud her til dig.

padel bat

Gældende padel tennis regler 2023

  1. Padel tennis spilles på en bane som er 10 meter bred og 20 meter lang.
  2. Banehalvdelene er afgrænset af en væg og et net, der er 1,20 meter højt.
  3. Serveskift sker hver to game.
  4. Serveren skal serve fra den ene side af banehalvdelen, og bolden skal ramme den anden side af banehalvdelen indenfor rammerne af linjerne på banen.
  5. Serven skal serveres med et spin, så bolden skifter retning, når den rammer banen.
  6. Bolden må ramme væggene og taget, men må ikke ramme denne en gang.
  7. Spillet stopper, når bolden går udenfor banen, rammer nettet eller rammer banen to gange.
  8. Point tildeles, når modstanderen ikke kan returnere bolden indenfor rammerne af banen.
  9. Spillet fortsætter indtil en af spillerne når 11 point med et minimum af to point forskel.
  10. I tilfælde af tiebreak spilles der et sæt til 7 point med et minimum af to point forskel.

Kampen består af 3 sæt, hvor hver sæt består af seks spil. Vinderne af 2 ud af 3 sæt, ender med at vinde padel kampen.

Herunder ses en regulær padel bane indenfor, som man ser de fleste steder rundt omkring i Danmark.

padel tennis regler

Forklarende video omkring padel tennis regler

Dansk Padel Forbund har en rigtig god video, hvor de forklarer padel tennis reglerne. Så hvis du stadig er i tvivl omkring padel tennis reglerne, kan vi klart anbefale at se denne video. Den vil hjælpe dig med at give dig en godt overblik over de vigtigste ting du skal være opmærksom på.

Hvis du stadig har spørgsmål til de gældende padel tennis regler, er du velkommen til at komme med spørgsmål til os på kontakt@padelekspert.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på almindelig tennis og padel tennis?

De 2 sportsgrene minder meget om hinanden. Pointsystemer fungere på samme måde i begge sportsgrene. Man server under armene i padel tennis, hvor det i almindelig tennis er over hovedet.

Er padel tennis svært?

Padel er kendt for at være en sport, hvor alle kan være med. Det er ikke en særlig fysisk hård sport og man får mange chancer da bolden gerne må bounce.

Hvad er padel bat lavet af?

Et padel bat er ofte lavet af carbon, kulfiber eller glasfiber. De billigsye padel bat er typisk lavet af glasfiber og dem i den dyrere prisklasse er typisk lavet af carbon

padel tennis københavn

Om Padelekspert.dk

Vores vision hos Padelekspert.dk er at give dig som læser så meget værdi som muligt. Vi vil hjælpe dig med at blive klogere på padel tennis, og spare dig tid og penge.